Pagina's

zondag 10 november 2013

Champion

Little mister Moose is gek op koken. Al vanaf dat hij zijn hoofd recht op kon houden wilde hij in de pannen kijken. Ik heb letterlijk een tennisarm opgelopen door hem steeds op mijn arm te moeten houden tijdens het koken. Het eerste wat hij wil doen als hij naar beneden komt 's ochtends is een panneninspectie.
Ik verzin het niet.
We zijn er al een beetje aan gewend.
En gaan er van uit dat al dit "gedoe" zich gaat terugbetalen als hij straks, hij is nu nog geen twee, een beroemde & belangrijke chefkok is.
Dus investeren we ;-)
Snijden, proeven (rauwe champignons, mmmmm), roeren, vaatwasser uitruimen, boodschappen doen, veel rommel maken & weinig opruimen: de leerschool draait op volle toeren.
Vandaag maakten we onze favoriete Tom Kha Gai. Wat op heel veel verschillende manieren wordt geschreven kwam ik achter. Maar schrijven hoeft hij nog niet.
Met Mister Moose volgde nog een discussie over of galangal nou hetzelfde is als laos.
Ik had gelijk.
En dat maakte de soep nog lekkerder.
P.s. Recept komt uit De complete keuken van Thailand, uitgeverij De Lantaarn.
Wat een titel is die zichzelf natuurlijk per definitie niet kan waarmaken.
Maar er staan wel erg veel lekkere gerechten in. Er komt er vast nog eens eentje voorbij.

2 opmerkingen:

  1. Haha heel herkenbaar. Wij hebben een peutermeisje van bijna twee dat net zo druk bezig is met koken. Inmiddels hebben we een krukje voor haar aangeschaft waarmee ze precies hoog genoeg is om op het aanrecht te kijken, scheelt een tennisarm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, misschien kunnen ze samen een restaurant beginnen ;-) Stoel hebben wij ook geprobeerd maar hij wil van bóvenaf in de pannen kijken...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je reageert, fijne dag (of nacht?) nog!