Pagina's

zaterdag 8 maart 2014

Nomnomnom

Ik ben een sucker voor Aziatisch eten.
Ik kook vaak Thai, Indonesisch, soms Vietnamees.
Regelmatig met vrienden waarbij dan iedereen een deel van de gerechten maakt.
Vandaag hadden we maar 1 gast maar kookten we toch een tafel vol.
Just because we can.
Alles smaakte heerlijk.
Maar favoriet waren de maiskoekjes.
Ook bij little miss en little mister Moose.
Nomnomnom.
Heel lekker & heel makkelijk.
*Nodig:
blik mais (300 gr.)
1 eetlepel rode currypasta
1 theelepel ketoembar (koriander)
3 eetlepels in dunne ringetjes gesneden lenteui
2 eetlepels kokosmelk
1 ei
5 eetlepels ketanmeel (eventueel te vervangen door (spelt)bloem)
2 gehakte sjaotjes
1 eetlepel vissaus
eventueel een gehakte rode peper (zonder zaadjes)
zonnebloem- of arachideolie
*Bereiden:
Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar tot een plakkerige mengsel.
Voeg eventueel nog wat meel toe als het geheel te dun is.
Verhit in een koekenpan de bodem met een laag olie.
Schep voorzichtig steeds een eetlepel van het mengsel in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer eventueel met sweet chillisaus.
Ze zijn zowel koud als warm lekker.
Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Yummie in my tummy. Ik heb nog nooit zoiets gegeten en ben heel benieuwd hoe het smaakt. Snel een keer maken:-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je reageert, fijne dag (of nacht?) nog!